EMA15016 Interior, Residential

Renovated apartment with patio
Location
Es Mercadal. Menorca
Year
2018
Size
114,80 m2
Builder
Miquel Orfila
Photo
Pol Viladoms
Albert Mir
In collaboration with
Manel Alzina, Building Engineer

The ground floor of the home had not been previously refurbished. It had been built in different phases, which was evident by the inconsistent construction systems. We corrected this by creating a comprehensive look throughout the space.

The project design created two unique areas, one open, full of light for the day and one with private cozy spaces for the evening. A whole area of the house was opened by removing a wall and providing a wide span beam to carry the load. The house was transformed from street to courtyard, to create a multipurpose and flexible space (living room, study, dining room and kitchen).