EMA15005 Interior, Residencial

Rehabilitació d’habitatge unifamiliar entre mitgeres amb pati
Ubicació
Ferreries. Menorca
Any
2019
Superfície
220 m2
Constructor
Construccions Bep Enric SL
Imatges
Pol Viladoms
Cristina Pons
Jordi Martín
Col·laboradors
Cristina Pons, interiorista
Pere Llufriu, arquitecte técnic

El projecte consistí amb la rehabilitació d’un edifici de dos habitatges entre mitgeres, que es desenvolupava en planta baixa, primera i porxos al casc antic de Ferreries, en una parcel·la de 176,00 m2 orientada a nord-est.

L’edifici original devia ser del segle XIX. L’any 1944 es va ampliar, reforma i dividir en dos habitatges (un en planta baixa amb una habitació en planta primera i l’altre a la resta de l’edifici).

Els dos habitatges disposaven d’una entrada comunitària i la planta baixa només disposava d’una finestra en coberta per a ventilació i il·luminació. El projecte va dotar a cada habitatge d’un accés independent directe des del carrer, va fer habitable la planta baixa amb la creació d’un pati i d’una nova habitació, i va crear una nova escala per facilitar l’accés al terrat. Per aconseguir-ho, es van enderrocar diferents volums de la part posterior de l’edifici i es va excavar el terreny per guanyar superfície a la planta baixa.
Els materials tradicionals existents a l’edifici es combinen amb materials contemporanis (fusta, formigó) i artesanals (paviments hidràulics i ceràmics). Buscant sempre la sostenibilitat en els projectes en la mesura del possible, en aquesta intervenció s’han utilitzat aïllaments tèrmics de suro negre, fusteries exteriors de fusta protegides amb alumini reciclat i pintures ecològiques.